Van idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek naar idee naar boek

Over M10Boeken

Van idee naar boek naar idee naar boek naar idee. 
Zonder idee geen boek, zonder boek geen idee. Dit is het motto van Stichting M10Boeken.

Stichting M10Boeken geeft niet alleen boeken uit, maar produceert ook boeken in samenwerking met uitgevers en particuliere opdrachtgevers. In een nauwe en bevlogen samenwerking tussen auteur, ontwerper en uitgever komen de boeken tot stand.

Stichting M10Boeken werd in 2023 opgericht door Martien Frijns (uitgever-boekontwerper), die in 1994 het drukkersvak inruilde voor het ontwerpvak.

Filter – Tijdschrift over vertalen koos ondubbelzinnig voor Stichting M10Boeken. Al ruim twintig jaar werken redactie en uitgever-boekontwerper Martien Frijns nauw met elkaar samen.

Stichting Filter en M10Boeken hebben in samenwerking met het Cultuurfonds een 'poëziereeks' in het leven geroepen: een reeks waarin buitenlandse poëzie twee- of meertalig onder de aandacht wordt gebracht. In deze reeks krijgen jonge, literaire vertalers de kans hun favoriete boek vertaald uit te geven.

Frederike Scholing, ex-boekverkoper bij Boekhandel Lovink in Lochem en Boekhandel Praamstra in Deventer, werkt sinds januari 2023 onder de naam – Scholing in Boeken – als vertegenwoordiger van literaire en eigenzinnige uitgeverijen, namelijk: Uitgeverij Koppernik, Uitgeverij Loopvis en Stichting M10Boeken.

Martien Frijns (1960) studeerde agrarische sociologie van de niet-westerse gebieden in Wageningen.

Tussen 1985 en 1992 leerde hij het drukkersvak bij Drukkerij Draak in Arnhem. Het werk in de doka en het spel met houten en loden letters beviel hem.

In 1994 ontving hij een werkbeurs van Het Fonds voor de Beeldende Kunsten, rondom het thema: 'Nieuwe en oude technieken in het boekenvak met elkaar te verbinden.'

Hij is de biograaf van Maria Austria; werkte mee aan beide Wild en bijsterland-boeken die in 2013 en 2016 verschenen; schreef een verhaal in Leve de boekhandel! en een verhaal in Lovink 175 jaar. Voor de catalogus Mooi Marginaal 2020-2021 schreef hij een essay getiteld 'In en uit de marge'. Momenteel werkt hij mee aan de catalogus voor de Maria Austria-expositie in Wenen.

Schrijf u hier in voor de M10Boeken-nieuwsbrief

* Verplicht

Stichting m10boeken wil ik graag volgen.

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails.